Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Ansioluettelo

Pekka von Cräutlein (ent. Kärkkäinen)        15.11.2015

prof.bluffo@gmail.com

www.bluffo.fi

www.facebook.com/bluffo

___________________________________________________________________________________________________

Sirkusklovni, muusikko (laulaja, rumpali), koomikko, taikuri, viihdetaiteilija ”prof. Bluffo”, hyvänmielenlähettiläs

 Syntynyt 5.7.1951 Helsingissä, Mehiläisen sairaala, Töölö.

Taiteiljasuvun jäsen

-         isä viulutaiteilija Jorma Kärkkäinen

-         äiti Yleisradion ajanvieteosaston päällikkö Eva von Cräutlein

-         isoisä kapellimestari Robert Kärkkäinen

-         kolme aikuista lasta työskentelee musiikin ja teatterin ammattilaisina

Äidinkielet: suomi ja ruotsi, muut kielet: saksa, englanti

Siviilisääty: naimisissa luontopedagogi FT Maria von Cräutleinin kanssa, 5 v. lapsi

____________________________________________________________________________________________________

Yhteiskunnan osoittamia tunnustuksia

 2001             Hämeen taidetoimikunnan Hämeen Taidemitali ( ”Voimaa Ilosta”-projekti). Kaleva.fi – Hämeen taidemitali Professori Bluffolle

2001             Valittu yleisön suosikiksi Taikureiden SM-kilpailuissa Kouvolassa Duo Bluffo & Barbara.

2003            Valittu Vuoden Viihdetaiteilijaksi, valitsijana Esiintyvät Taiteilijat Ry. Kaleva.fi – Prof. Bluffo vuoden 2003 viihdetaiteilijaksi

1981-2003   Myönnettyjä (6 kpl)  apurahoja taiteellisiin toimintaan.

1999-2009  Myönnettyjä (3 kpl)  apurahoja kulttuurin hyvinvointia edistävään toimintaan.

 

Uranuurtaja maassamme

1)      Kulttuurin hyvinvointivaikutuksia edistävän toiminnan alalla.

2)     Groteskien karnevalististen hahmojen kehittämisen ja tuottamisen alalla ja niistä luonut persoonallisia sirkusnumeroita ja -repriisejä.

3)      Saksalaisen oktoberfest-perinteen lähettiläänä.

 

Luottamustoimia yhdistyksissä ja työryhmissä

 1998 – 2001 Puheenjohtajana Esiintyvät Taiteilijat ry:ssä.

1999 – 2003 Nimettynä Taiteen Keskustoimikunnan sirkus- ja varieteetaidetta selvittelevään työryhmään, jonka toiminta vakinaistui vuoden 2000 alusta alan Sirkus- ja estraditaiteen asiantuntijajaostoksi.

2001 –2008 Varapuheenjohtaja Voimaa Ilosta ry:ssä

2001-2015   Toiminut aktiivisesti Terveyttä kulttuurista –verkostossa, jonka missiona on a esiin kulttuurin merkitystä hyvinvoinnin edistäjänä.

2009 – 2015 Puheenjohtaja Voimaa Ilosta ry.ssä.

______________________________________________________________________________________________________

 Freelancerina toimiminen (v. 1977-2015)

Työskennellyt freelancerina lähes 40 vuotta, lukuisia esiintymisiä erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa ympäri Suome ja Pohjoismaita.  Elättänyt perheensä (5 lasta) ja itsensä taiteellisella toiminnalla. Ollut vahva esimerkki omille lapsille, joista kolme aikuista lasta elättää nyt  itseään freelancerina muusikkona ja näyttelijänä. Tekee yhteistyötä lapsiensa kanssa.

-         Pienessä maassa taiteilijan monipuolisuus on ollut työllistymisen kannalta välttämätöntä.

 Työvälineeksi prof. Bluffo vuonna 1991

Luotu koominen estradihahmo PROF. BLUFFO, josta käynnistyi erilaisten groteskien varieteehahmojen tuottaminen ja esittäminen. Koomisia hahmoja noin 30 kpl,

______________________________________________________________________________________________________

 Kulttuurin hyvinvointivaikutuksia edistävä toiminta (v. 1973-2015)

 Pekka on alan uranuurtaja maassamme. 

 Vuonna 1973 hän aloitti musiikkiterapian opinnot Sibeliusakatemiassa ja sitä työtä tehdessä mm. Hesperian sairaalassa Helsingissä valkeni ajatus kiertää ympäri erilaisissa hoito- ja kuntoutuslaitoksissa vieden sinne kuhunkin laitokseen sopivaa virkistysohjelmaa.

Tästä lähtien hän on tehnyt lukuisia yksittäisiä vierailuja vanhainkodeista vankiloihin, lastenkodeista kehitysvammalaitoksiin, alkoholistiparantoloista mielisairaaloihin vieden iloa, vaihtelua ja virkistystä hoitolaitosten yksitoikkoiseen arkeen niin asiakkaille kuin henkilökunnallekin.

Pekka on vieraillut noin kahdesastuhannessa hoitolaitoksessa uransa aikana.  Hän on määrätietoisesti työskennellyt vuosikausia pyrkimyksenään saattaa artistien laitosvierailut säännöllisen valtiontuen piiriin mm. toimimalla aktiivisesti Terveyttä Kulttuurista –verkostossa.

Esityksissään Pekka yhdistää klovnerian, hullunkuriset hahmot, koomisen taikuuden ja musiikin. Hän säestää itseään joko hanurilla tai pianolla. Kaleva.fi – Klovni hoivaa vanhoja sydämiä

 

Apurahat

1999 – 2001 Hämeen taidetoimikunnan 3-vuotinen projektiapurahat ”Voimaa ilosta” –laitoskiertuetoimintaan.

2002            Taiteen keskustoimikunnan taiteilija -apuraha ”Voimaa ilosta” -projektin toteutukseen.

2009            Opetus- ja kulttuuriministeriön apuraha Kulttuurin hyvinvointivaikutuksia edistävään toimintaan 2009 ”Voimaa ilosta/Kraft genom glädje” -hankkeeseen.

 

Toiminta alalla

1992 –1993 Helsingin kaupungin toimeksiannosta esiinnytty ”Vaude & Ville” –duona kaikissa Helsingin kaupungin erityislasten- ja nuortenkodeissa ja lastensairaaloissa.

1997 – 2007 Käynnistänyt Esiintyvät taiteilijat ry:n ”Voimaa ilosta” – Arts in Hospital – Terveyttä kulttuurista – toimintoja yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa. Viety iloa, vaihtelua ja virkistystä sisältäviä ohjelmia sosiaali- ja terveydenhoitoalan kohteisiin.

1999 – 2001 Hämeen taidetoimikunnan ”Voimaa ilosta” –projektin pääesiintyjänä.

2001             Perustamassa ”Voimaa ilosta” ry:n, jonka tarkoituksena on kehittää ja edistää taide- ja esiintymistoimintaa erilaisissa sosiaali- ja terveydenhoitoalan  yhteisöissä ja muissa kohteissa.

2001-2015   Toiminut aktiivisesti Terveyttä kulttuurista –verkostossa, jonka missiona on tuoda esiin kulttuurin merkitystä hyvinvoinnin edistäjänä.

2002 – 2004 Suomen Sydänliiton ”Sydänten kosketus” –kampanjan lähettiläänä (kiertue sisälsi 250 vanhainkoti- ja palvelutalo -esiintymistä)

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/klovni-hoivaa-vanhoja-sydamia/472732/

2005 – 2006 Toteuttanut ja ideoinut ohjelmallisia seminaareja eri aluetaidetoimikuntien kanssa teemana ”Voimaa ilosta”.

2006-2015   Voimaa Ilosta ry:n puheenjohtaja. Kehittänyt uusia työtapoja laitosvierailuihin. Ideoinut mm. mestari-kisälli-toimintamallia

laitosvierailuihin yhteistyössä pedagogien kanssa.

2008 – 2009  Esiintynyt artistina yli viidessäkymmenessä hoito- ja kuntoutuslaitoksessa Helsingin Kaupungin Kulttuurikeskuksen toimeksiannosta.

2010             Esiintynyt OPM:n apurahan turvin yli kolmessakymmenessä ruotsinkielisessä vanhustenhoitolaitoksessa Uudellamaalla. Lisäksi esiintynyt yksittäisissä sosiaali- ja terveysalan kohteissa noin kymmenen kertaa.

2011             Inkoon kunnan lähettämänä artistina Inkoon vanhainkodeissa.

2013             Lohjan kaupungin orkesterin solistina ”Sirkuskonsertti” -kiertueella, jota  esitettiin Lohjan kaupungin hoitolaitoksien asiakkaille iltapäivisin kahden viikon ajan. Mukana karnevalistiset hahmot. kts.  http://www.youtube.com/watch?v=x4aE2JwDI_Q

2014            Raaseporin kunnan lähettämänä artistina kymmenen vanhustenhoitolaitoksen kiertueella. (kts. Västra Nyland 25.2.2014)

http://bluffo.fi/bluffo-kiertaa-raaseporin- vanhusten-hoitolaitoksia-helmikuussa/

___________________________________________________________________________________________

 Lastenkultturiin liittyvä taiteellinen toiminta (v. 1963-2015)

Lapsille esiintyminen voidaan katsoa alkaneeksi v. 1963 Auroran sairaalan lapsipotilaille tehdyn taikaohjelman myötä. Artistin ura käynnistyi 16-vuotiaana, jolloin pääsi kuuluisan Onni Klovnin (Onni Gideon Tervonen) oppipojaksi ja keikoille. Ja siitä lähtien ammattimainen toiminta on jatkunut läpi uran eilaisten lastenjuhlien esiintyjänä yksittäisissä tapahtumissa ja kouluissa sekä , useissa pohjoismaisissa sirkuksissa, Nukketeatteri Hevosenkengässä, Linnanmäellä, Jyväskylän Kesässä sekä eri laivayhtiöiden palveluksessa. Vuonna 1980 hän perusti kollegoiden kanssa Suomen Lastenteatterissa, kiertueteatterin, joka työllisti useita artisteja.

Hän on tuottanut ja toteuttanut useita erilaisia näytelmiä ja konsertteja, joista suosituimpia on Kirsi Kunnaksen runoihin perustuva Sirkuskonsertti, jota on esitetty ympäri Suomea päiväkodeissa, kouluissa ja vanhainkodeissa. Pekan esiintymisiin on aina liittynyt sirkuselementtejä, hullunkurisia hahmoja, taikuutta ja itseironiaa, jotka yllättävät ja ilahduttavat ja etenkin naurattavat. Hullunkurisia hahmoja on nähty mm.  Sirkus Finlandiassa vuosina 2002-2004. Pekka on ollut koko elämänsä erittäin luomiskykyinen, joka ei jätä ideoitaan pöytälaatikkoon vaan toteuttaa ne yhteistyökumppanien voimin. Näitä innovatiivisia keksintöjä, mm. posetiivi, josta kurkistavat laulavat apinat, on viime vuosina ihailtu mm. sirkuskiertueella Ruotsissa.

 

Apurahat

 1981              Helsingin kaupungin taiteilija-apuraha. Ideoitu kiertuenäytelmä Kuikka Koponen – Suomen kuuluisin silmänkääntäjä –legendan ympärille (yli 300 näytöstä eri puolilla Suomea).

1982             Valtion kohdeapuraha sirkusklovnityön aloittamiseen.

1987             Valtion kohdeapuraha estraditaiteen ammatillisen kurssin suunnittelutyöhön ”Yksin estradilla”.

1991              Valtion puolivuotinen apuraha koomikkopari ”Vaude & Ville” toiminnan käynnistämiseen.

2001             Valtion näyttämötaidetoimikunta myöntänyt projektiapurahan ”Kabaree Primavera” –työryhmälle.

2003            Taiteen keskustoimikunnan taiteilija -apuraha sirkusnumeron toteutukseen.

 

 1)     Sirkuskiinnitykset (v. 1978-2015)

 -         Luonut persoonallisen sirkusklovninumeroiden ja -repriisien sarjan (12 kpl) erityisesti lapsiyleisön hauskuuttamiseksi. Pohjoismaisissa sirkuksissa Pekka on  esiintyjänä kokenuterityisen  tärkeäksi lapsiyleisön huomioimisen ja viihtymisen.

 -         Bluffon sirkusklovni-numeroita esittelevää Youtube-videota on katsottu  yli 55 000 kertaa youtubessa (tilanne 15.8.2015). kts. http://www.youtube.com/watch?v=tx_BJkYmros

 

Vuosi            Sirkus                                Tehtävä                                                  Paikka

1978              Sirkus Apollo                   taikuri, seremoniamestari, rumpali Suomi

1979               Cirkus Berlin                   taikuri, seremoniamestari,rumpali  Suomi

1982              Sirkus Kaleva                   taikuri, seremoniamestari,rumpali  Suomi

2002             Sirkus Finlandia             klovni                                                      Suomi

2003             Sirkus Finlandia             klovni                                                      Suomi

2004             Sirkus Finlandia             klovni                                                      Suomi

2005             Cirkus Wictoria               klovni                                                      Ruotsi

2006             Cirkus Wictoria               klovni, seremoniamestari                 Ruotsi

2007             Cirkus Agora                   klovni                                                      Norja

2011              Cirkus Skratt                   klovni                                                      Ruotsi

2011              Cirkus Wictoria               klovni                                                      Ruotsi

2012             Cirkus Wictoria               klovni                                                      Ruotsi

2013             Sirkus Florentino           klovni                                                      Suomi

2014             Sirkus Finlandia             seremoniamestari                                Suomi

2015             Cirkus Wictoria               klovni                                                      Ruotsi

 

2)    Lastenkulttuuriin liittyviä produktioita (1963-2015)

 1967              Ensimmäinen TV -esiintyminen Sirkus Papukaijassa.

1967 – 1971   Onni Klovnin, eli muusikko-sirkustaiteilija Onni Gideon Tervosen, vakinaisena esiintyjäkaverina ja oppipoikana kiertueilla Suomessa.

1980             Ideoitu ja toteutettu nukketeatterin ja taikuuden symbioosi ”Possun uni” –niminen näytelmä nukketeatteri Hevosenkengässä.

1982             Ideoitu ja toteutettu nukketeatterin ja ns. mustan teatterin fuusio ”Yhden yön tarina” nukketeatteri Hevosenkengässä.

1980 – 1984 Perustanut oman kiertueteatterin, Suomen Lastenteatterin, jossa soveltanut sirkusilmaisua eri teatteriproduktioissa.

Produktioita mm.:

-       Kiertuenäytelmä Kuikka Koposesta – Suomen kuuluisimmasta silmänkääntäjästä kertovien –legendoja mukaellen (yli 300 näytöstä eri puolilla Suomea).

-       Lastenkabaree ”Antero Vipuliini ja Taikatakki”  (Ilpo Tiihonen teksti).

-       Saturunoelman muuttaminen musiikkiteatteriksi ”Kukunor ja Kalahari” (Upi Sorvali musiikki, Lauri Viita teksti).

1991-1992    Tuotettu ”Vaude & Ville” –TV-sarja  YLE TV1 lasten ja nuorten ohjelmat –tuotannolle sekä kiertue-esitys näyttelijä-koomikko Ari Pöntisen kanssa, esiintymisiä mm.: kiinnitys Linnanmäen huvipuistoon 3 kk/kesä

1991              Helsingin kaupunginkirjaston toimeksiannosta tuotettu ja esitetty kirja-aiheinen  taikanäytös Helsingin kirjastoille.

1991 – 1996 Kiinnityksiä laivoille koomisena taikurin, useita kuukausia per vuosi, työnantajana Silja Linen laivat, Kristina Cruises.

1992             Musiikkia Nuorille ry:n mahdollistamana esiintymisiä koomisena taikurina pääkaupunkiseudun päiväkodeissa.

1992             Muutamia lastenkonsertteja Avanti! -orkesterin kanssa.

1993             Tuotettu ja esitetty Svenska Riksteater´n toimeksiannosta ”Hauskaa hatun täydeltä” kolmenkymmenen näytöksen kiertue ruotsinsuomalaisille lapsille eri puolilla Ruotsia  kanttori-urkuri Martti Kuittisen kanssa (ohjaus Vilppu Kiljunen).

1993-            Lukuisia esiintymisiä koomisena artistina päiväkodeissa, ala-asteilla, kesäjuhlilla ja festivaaleilla.

1996-            Ideoitu ja tuotettu koko perheen ”Sirkuskonsertti” Kirsi Kunnaksen sirkusaiheisten runoihin. Säveltänyt ja eri kokoonpanoille sovittanut muusikko Jussi Halen. Aloitettu koko perheen Sirkuskonserttien esitykset.

Sirkuskonsertti: http://www.youtube.com/watch?v=x4aE2JwDI_Q

1997             Lohjan kaupungin orkesterin solistina ”Sirkuskonsertti”-kiertueella. Esityksiä Lohjan ja Porvoon kouluissa ja konserttisaleissa (n. 20). Elementteinä myös musiikkikappaleiden lisänä isoja, ns. illuusiotaikatemppuja, joita tehtiin kaupunginorkesterin muusikkojen kanssa mm. kahtiasahattu alttoviulusti tai tyhjästä esiintaiottu huilunsoittaja.

1998             Perustettu koomikkopari ”Limbo & Bimbo” eli Pekka ja Jari Siljamäki  alias klovni Dodo. Groteskit hahmot yhdistyvät sanattomaan ilmaisuun ja pantomiin.

1999 – 2001 Yhteistyössä Jyväskylän Kesän ja taiteilija Jari Siljamäen kanssa toteutettu erilaisia ohjelmakokonaisuuksia Jyväskylän Kesään, kuten

-       festivaalikadulla tapahtuva viihdyttäminen hulluilla hahmoilla

-       Jyväskylän kaupungin teatterin isolle näyttämölle tehty 1,5 tunnin näytös.

-       Ideoitu ja tuotettu ”Melodion” –miniooppera  1m leveä x 2m korkea laite, joka on nukketeatterin ja levyautomaatin risteytys 1800-luvun alun kuosissa. Lasten valittua sävelmän, laite käynnistyy, luukut aukenevat ja asianomainen nukke ilmestyy valittua sävelmää laulamaan, sisällä olevan esittäjän oma pää yhdistettynä nuken vartaloon.

2001             Suomi-koulu kiertueella Saksassa ja Sveitsissä esitettiin 1h mittainen näytös koostuen isoista illuusiotaioista ja pienemmistä taikatempuista, joita tehtiin yhdessä koululaisten kanssa.

2006             Porin Sinfoniettan solistina ”Sirkuskonsertissa”, joka sisälsi myös hulluja karnevaalihahmoja.

2008            Useita ajanjaksoja koko perheen artistina Viking Linen kaikilla laivoilla (n. 4 kk/vuosi).

2009            ”Sirkuskonsertti” –kiertue Lapissa koululaisille hanuristi Heimo Mäntysen kanssa, järjestäjänä Konserttikeskus.

2009            Useita ajanjaksoja koko perheen artistina Viking Linen kaikilla laivoilla (n. 4 kk/vuosi).

2009-2011   ”Sirkuskonsertteja” eri puolilla Suomea Konserttikeskuksen järjestämänä.

2009            Pienoisoopperan ”Ruhtinas ja rusinapulla” solistina Porvoossa kapellimestari ja säveltäjä Olli Pitkäsen johtamana (libretto Jussi Kylätasku).

2010             Useita ajanjaksoja koko perheen artistina Viking Linen kaikilla laivoilla (n. 4 kk /vuosi).

2011             Inkoon kunnan lähettämänä artistina Inkoon kouluissa ja päiväkodeissa.

2012             Synttäriklovnina Lasten Pirkkaset 10-vuotisjuhlakiertueella Pirkanmaalla.

http://www.tamperelainen.fi/kumppanit/tampereen-kaupungin-kulttuuripalvelut-ilmoitus/93088-lasten-pirkkaset-%E2%80%93synttariklovni-prof

2012             Joulupukkina Viking Linen Mariella laivalla (1 kk). Erikoisuutena lahjasäkistä esiintuleva Laulava Poro.

2013            Lohjan kaupungin orkesterin solistina ”Sirkuskonsertti” –kiertueella, jota esitettiin Lohjan kaupungin koululaisille aamupäivisin kahden viikon ajan. Mukana karnevalistiset hahmot. kts.  http://www.youtube.com/watch?v=x4aE2JwDI_Q

2013             Joulupukkina Viking Linen Mariella laivalla (1 kk). Erikoisuutena lahjapaketeista tanssivat possut.

2015            Lohjan kaupungin orkesterin kanssa Sergei Prokofjevin ”Pekka ja Susi” musiikkisatu –produktiossa sadunkertojan ja seremoniamestarin roolissa, 15 konserttia päiväkotilapsille.

_________________________________________________________________________________________

 Bändit (v. 1974-2015)

 Pekka on syntynyt musikaaliseen perheeseen, ja hän aloitti musiikkiopinnot 8-vuotiaana. Hän on ammattimuusikko, laulaja ja rumpali. Haitarilla ja pianolla itseään säestäen hän toimii trubaduurina.  Hän on soittanut eri kokoonpanoissa lukuisten muusikoiden kanssa.

Pekka on uranuurtaja saksalaisen Oktoberfest-perinteen lähettiläänä maassamme.

 Prof. Bluffo & trio Nahkahousut on viime vuosina noussut yhdeksi Suomen suosituimmaksi Oktoberfest-bändiksi, jolla keikkoja on riittänyt ravintoloissa ja firmojen juhlissa pitkin Suomea. Bändi yhdistää showelementtäjä, hullunkurisia hahmoja, kuten paksun kokin, jolla on tanssivat bratwurstit korissaan, tynnyrissä olevan miehen josta tulee olutta vissistä paikasta jne.

 

 1974 –1980     Oma tanssiorkesteri Trio Trivial, jossa laulusolistina ja rumpalina.

1982 – 1995     The Continental Quintet –orkesterin solisti. Yhtye housebandina mm. Hotel Intercontinentalin Ballroomissa, keikkoja Helsingin parhaissa ravintoloissa ja firmojen tilaisuuksissa.

1995 – 2001      The Bluffo´s Bandin solisti ja showmies (kuusi muusikkoa), yhdisti sirkuselementtejä ravintolashow:n keikkoja mm. firmojen juhlissa ja ravintoloissa.

­1998            Perustettu Oktoberfest- ja showorkesteri prof. Bluffo & trio Nahkahousut, jonka laulajana ja rumpalina. Keikkoja eri tapahtumisissa, ravintoloissa ja yksityistilaisuuksissa. kts.  http://www.youtube.com/watch?v=3O0WXUBsgdA

-       2008-2012 House-Bandinä Rymy-Eetu –nimisessä ravintolassa Helsingissä.

-       2013 keikkoja yli kolmessakymmenessä Oktoberfest-tapahtumassa pääosin Uudellamaalla.

-       2014 keikkoja yli kolmessakymmenessä Oktoberfest-tapahtumassa pääosin Uudellamaalla.

-      2015 keikkoja yli kolmessakymmenessä Oktoberfest-tapahtumassa pääosin Uudellamaalla.

______________________________________________________________________________________________________

 Yhteistyöhankkeita ja yhteistyöverkoston jäseniä

Pekka on tehnyt lukuisten eri alojen taitelijoiden, käsityöläisten ja kulttuurivaikuttajien kanssa yhteistyötä, suunnitellut ja toteuttanut heidän kanssaan moninaisia yhteistyöhankkeita.

 

 Yhteistyöhankkeita (joita ei ole edellä mainittu) mm.

 1982–1983  Opettanut taikuutta ja temppuja teatterikoulussa liittyen eri produktioihin.

1983 –1990 Vaikeuksiin joutuneiden nuorten purjekoululaivahankkeen veto (Kuunari Koivisto).

1983 –1990 Esiintymisiä ja vierailuja aikuisten viihdeohjelmissa televisiossa näyttelijänä ja taikurina sekä irtokeikoja.

1984             DDR:n valtion vieraana esiintymiskiertueella poliittisten nuorisojärjestöjen edustajien kanssa.

1990 –1991 Taikurina, näyttelijänä ja koomisten hahmojen esittäjänä Uhkapeli-viihdesarjassa TV1:ssä.

1990–1991   Miimikkona Enkelten siipi –sarjanäytelmässä TV1:ssä.

1992 –1996 Taikadraaman kehittämistä yhdessä kirjailija Jussi Kylätaskun kanssa.

2002            Ideoitu ja tuotettu ”Kabaree Primavera” –esitys, joka pohjaa Nino Rotan elegantin humoristiseen musiikkiin. Ryhmä koostui suomalaisista artisteista.

2014             Tuottanut kymmenen taitavaa saksannosta rakastettuihin vanhoihin suomalaisiin ikivihreisiin iskelmiin. Pyrkimyksenä kiertue Saksaan.

 

Yhteistyöverkoston jäseniä

Säveltäjät ja muusikot:

Rudi Bellis, Kaj Chydenius,  Armas Ek, Per-Olof Ekström, Jussi Halen, Harri Heinonen, Benjamin Hörman, Nappi Ikonen, Harri Kaitila, Eero Kolari, Pärre Kolerus, Tomi Koponen, Raimo ”El Papa” Korhonen, Martti Kuittinen, Kari Kuivalainen, Veli-Matti Kunnari, Juha Kälviä, Kielo Kärkkäinen, Patrik Latvala, Kimmo Leppälä, Riku Niemi, Juhani Markola, Martti Metsäketo, Miso Misic, Heimo Mäntynen, Matti Oiling, Olavi Pitkänen,  Markku Renko, Vesa Toukkari, Mika Turunen, Felix von Willebrand, Andrei Zweig

Teatterialan taiteilijat:

Leena Havukainen, Riitta Havukainen, Kalle Holmberg, Timo Humaloja, Vilppu Kiljunen, Kaisu Kurki,  Onerva Kärkkäinen, Johannes Lahtela, Tatu Näyhö, Matti Pellonpää, Sulevi Peltola, Ari Pöntinen nyk.  Artkivi, Kirsi Siren, Leena Heinonen-Sorri, Hannu Raatikainen, Jussi Tapola, Reima Vähämäki, Ari Wirta, Maria Wolska

Sirkus- ja estradialan ihmiset:

Samir Abdelmeguid, Jorma Airaksinen, Mika Ala-Panula, Jouko Alho, Markku Aulanko, Sven Berglund, Seved Bornehed, Pekka Gunst, Calle Jernström, Lars Jonsson, Kaisa Kallioluoma, Ari Lauanne, Kari Levelä, Timo Kulmakko, Tuomo Körkkö, Eero Lehtinen, Leo Mäkinen, Risto Pajunen, Pekka Pekkonen, Petteri Pelkki, Jukka Poittinen, Timo Puonti, Jari Reponen, Bo Rönnberg,  Jari Siljamäki, Åke Skågh, Jan-Ketil Smördal, Seppo Soittila, Florentin Tzvetkov, Sebastian Tauriainen, Onni Gideon Tervonen

Kirjailijat ja kuvataiteilijat:

Henri Kapulainen, Kirsi Kunnas, Jussi Kylätasku, Mika Launis, Juhani Linnovaara, Olli Lyytikäinen, Heikki Mäntymaa, Onni Oja, Sami Parkkinen, Ilpo Tiihonen

Käsityöläiset, valokuvaajat, insinöörit:

Eesti Riikli Nukuteater,  Gui Hellström, Riikka Heiskanen, Tuomo Järvimäki, Veera Markkanen, Kari Nieminen, Aulis Nyqvist, Maarit Ronkainen, Sanna Sucksdorff, Jaana Tikkanen, Tapio Tikkanen, Marja Uusitalo, Ari Virtanen, Hannu Wiheriäkoski

Yhteiskunnalliset vaikuttajat tms.:

Timo Aaltonen, Olli Alho, Timo von Creutlein, Regina Ekblom, Johnny-Kaj Forssell, Kalle Justander, Heikki Kahila, Petri Lehtinen, Jorma Railonkoski, Marita Ruohonen, Minna Sirnö

 ______________________________________________________________________________________________________

Tulevaisuuden suunnitelmat

Holken – vanha kansakoulu Taide – ja kurssikeskukseksi sirkuksen hengessä (www.holken.fi)

Pekka on ostanut vuonna 2009 kaksi vanhaa kansakoulua Tähtelän kylästä Inkoossa. Vanhempaa koulurakennusta (rakennettu v. 1866) on remontoitu viimeisten vuosien ajan viranomaisten hyväksymäksi taide – ja kurssikeskukseksi ja juhlataloksi.

Holkenille on hankittu neljä sirkusvaunua kurssilaisten majoituskäyttöön ja sirkusteltta, jossa on 200-hengen nouseva katsomo.

Tarkoituksena on toteuttaa lasten ja nuorten sirkus-, musiikki-, teatteri- ja luontoalan kursseja sekä järjestää erilaista virkistystoimintaa hoito- ja kuntoutuslaitoksissa oleville henkilöille ja eläkeläisille sekä järjestää erilaisia koko kansan tapahtumia ja juhlia.

 Työn alla ovat seuraavat esitykset Holkenille:

-       ”Suvaitsevaisuuden lyhyt historia” eli eräänlainen ”Sideshow”, neuvonantajana mm. Olli Alho.

-       ”Roskabare”, jossa kierrätysaatteeseen yhdistyy  koomisin keinoin musiikki ja taikatemput, yhteistyössä muusikko Veli-Matti Kunnari (Purkkiorjat)

-       Näytös, jossa esitetään noin kymmenen illuusiotaikatemppua, jotka tehdään kaksiäänisen laulun elävöittämänä tyttärensä laulaja Kielo Kärkkäisen kanssa.

-       Tulossa ulkorakennukseen mittava ”Onnettoman Taiteen näyttely” eli ”Ausstellung über Unglückliches Kunst”.

Remontin on määrä valmistua v. 2017. Kts. www.holken.fi

______________________________________________________________________________________________________

 

Linkkejä:

Kaleva.fi – Hämeen taidemitali Professori Bluffolle

Kaleva.fi – Prof. Bluffo vuoden 2003 viihdetaiteilijaksi

Kaleva.fi – Klovni hoivaa vanhoja sydämiä

Tamperelainen.fi – Lasten Pirkkaset –synttäriklovni Prof. Bluffo on tottunut kiertue-elämään

 

Artikkeleita:

(Klikkaa kuvia suuremmaksi)